Vliegende Hollander

Hijs de zeilen en laat u meevoeren met de mythe van de
Vliegende Hollander’ Voorheen een legende, nu een waar verhaal.
Zeilend over bruisende golven of kalm water ondervindt u de inspanning en de rust van het zeilen. Onze normale vertrekhaven is  het gezellige Friese vissersplaatsje Lemmer. Hiervandaan maken we onvergetelijke zeilweekenden naar Stavoren, Enkhuizen of Texel Andere afvaart havens zijn vaak ook mogelijk. Zo varen wij regelmatig vanuit Lelystad of Amsterdam.

Ervaring is niet nodig, onze kundige en gastvrije bemanning staat garant voor een geslaagd zeilweekend. Iedereen die wil , mag meehelpen met het bedienen van de zeilen, sturen, navigeren etc..  We varen de haven uit en na een korte zeilinstructie worden  gezamenlijk de zeilen gehesen en het schip op koers gelegd. Met zijn bijna veertig meter lengte is deze tweemaster is één van de grotere zeilschepen op het Nederlandse water.

Breek uit de dagelijkse sleur en stap aan boord van de ‘Vliegende Hollander’ !
De mahoniehouten betimmering roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden   en de gezellige salon met bar en piano zorgt voor een aangename sfeer aan boord. Moderne hutten en goede sanitaire voorzieningen zorgen voor een comfortabel zeilweekend. Het schip heeft 7 tweepersoons -en 5 vier persoons hutten. De hutten zijn voorzien van stapelbedden die allemaal minimaal 2 meter lang zijn. Elke hut heeft een eigen wastafel met warm-en koud water, centrale verwarming en 220 volt stopcontacten en er is Wifi aan boord.

Hoe gaat dat zeilen nu?
Met het commando “Trossen los!” begint de vaardag. De trossen worden door de matroos losgegooid en het ruime sop wordt gekozen. Inmiddels zijn de stootkussens binnengehaald en staat u klaar om het zeil te hijsen, want zeilen is een groepsactiviteit.

Onder begeleiding van de matroos en schipper trekt u de zeilen de lucht in en maakt de touwen vast met de door de matroos voorgedane knopen. Touwen worden opgerold en de schipper legt het schip op koers: de zeiltocht is begonnen!
Na de inspanning van het zeilen zetten is het aan boord relaxen en genieten. Sommige passagiers kleuren bij in de zon, anderen helpen de schipper mee met het sturen en navigeren, en anderen genieten van een heerlijk drankje.

Alles mag, niets hoeft. Wanneer het schip een andere koers gaat varen, wordt er weer een beroep op u gedaan, want u bent tenslotte de bemanning. Daarna keert de rust weer aan dek. Pas wanneer het einddoel nadert zullen de zeilen weer naar beneden gelaten moeten worden. Daarna is het belangrijk dat het dek weer netjes gemaakt wordt, zodat de haven binnengelopen kan worden. Na het aanmeren is het tijd voor het door jullie gekozen dinerbuffet.

Op de Vliegende Hollander is het veilig varen. Door de verhoogde verschansing is het een vriendelijk schip. Het schip voldoet aan alle keuringseisen van Register Holland om de belangrijkste lading te vervoeren; namelijk u en uw vrienden.

indeling_vh

12 hutten: 7 tweepersoons, 5 vierpersoons
Wifi, Bar met biertap, piano, 5 toiletten, 6 douches, Centrale verwarming, 220 volt, cd-mp3 speler

 

Reacties zijn gesloten.